Friday, March 2, 2012

How Time Flies Fast: Life for Two

I repeat. HOW TIME FLIES FAST.



A year ago, sy masih seorang practical student terhormat yg selalu merengek pada Abah dan Mama dan pada Abah Jit BSN, Cheknot BSN dan Encik Amnan Zakaria T_T Six months later, sy dah berada di Kuala Lumpu-q, seeking for a job like crazy, went to many horrible interviews (haaaaa takut??!!), and now I'M MARRIED! Thanx Allah, Tuhan kami Yg Satu kerana memudahkan segala-galanya yang telah dirancang LAST MINUTE!


How I'm grateful to have an understanding family. 
Tq :)



I lived in Setapak, KL dulunya. Sy sangat suka singgah di Souvenir Shop di Sri Rampai sebab kat situ sangat banyak barangan comel2 dan ala-ala British style. Semua barangan rumah like beautiful white mirror with English design, tempat letak kunci, sarung bantal, bla bla bla. But, don't expect like IKEA okay. This isn't one stop shop for your house furniture. Ini untuk barang2 kecik saja maaa.






So now Ara & Amnan have moved to Ampang. Life is so sweet to be just two of us :) W/pun hanya Tuhan yg tahu betapa penatnya sy memasak after work, tp rasa sangat seronok bila dapat makan sama2 dan bila dapat tengok my husband senyum kekenyangan. Heee :D As other wives, this is not a burden, yet this is a proof of love, the real love and a responsibility. Air mata saya selalu jatuh bila mengenangkan Mama. Sy pernah menangis teresak-esak dalam bathroom sebab saya amat rindukan Mama, sy amat rasa terhutang budi pada Mama. Betapa Mama sangat tabah. Become a housewife is not as easy as I think. How my mom can handle all 5 of us without fail. Air mata sy jatuh lagi saat ini.



Sy sangat suka memasak. But yeah, semuanya adalah kali pertama kecuali untuk masakan sambal, pindang, asam pedas, kari ikan, etc. Most of the time, Mama selalu masak dengan ikan kembong, eleh KL la sangat. IKAN TERMENUNG! Since hubby say no to ikan dan dia sangat gilakan ayam, so I cooked chicken dish every day! Imagine that. Before going home from office, saya google resipi. wee sungguh, saya bukan Chef Liza.


Ini website resipi yg sangat membantu saya: http://www.myresipi.com/



I've tried these dibantu website tersebut:



Weekend ni mari masak berjemaah di rumah masing2 ye ;)
But yeah, hujung minggu ni sangat sibuk. Sebab Ara dan Amnan akan re-opening our AraAmnan Bputique,
Need to do few photoshoot, editing dan paling penting adalah memastikan our lappy dalam keadaan sihat.
Sebab we are doing online business :)



Jadi, stay tuned for our next collection.
Selamat berhujung minggu.




_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

1 comment:

dRag0nfLy said...

memasak?.. memang memenatkan.. bila memasak punya lama... tp makan kejap je....

"bang ...ari nih sayang off masak.. ".. so makan je la ape yang ade... huhuhuuh

anyway..... buat seme tu kerana ALLAH... sure tak penat...