Saturday, January 30, 2010

For my PakCik Sobri

When I'm writing here, I never expect to have many silent readers yg follow my story :) All of them of course la my fren kan. My classmates, my housemates, bla bla bla. Dan tak sangka ada kalanya my writing meninggalkan kesan kpd mereka. Wallamak, terharu nie..

Lagi-lagi bila teringatkan my Uncle Sobri, ayah Chaq. I still remember his last comment on my "A Wrap Up of Dec 2009". I was so touching when I read this:


"Assalamualaikum Deqna

Teruskan usaha tanpa jemu pasti kejayaan menanti dihadapan jgn terlalu dibuai perasaan dan harapan yg lain tumpukan pada nawaitu yg satu, kan dah final year I hope
my beloved daughter will success in what ever you like and hope the dream will come true, byee be the best - Pak Cik"


He's my "second" father. Jgn mara,chaq ;) He was the one yg berulang-alik amek sy, Mama, Sis Sheila, Dik Teh and DikMuni yg baru mencecah setahun ke hospital utk melawat Abah. He has very big heart. I can tell u. baik sgt..


Lps Abah sembuh dari kemalangan tahun 1996 tu, we keep ziarah-menziarahi. MOstly masa time raya la. Tergedik-gedik seronok bila dpt duit raya dr Uncle Sobri. Sy dapat dt lebey dr adik2 oke! ;)

When I was in Form 4, sy berkenalan dgn Chaq, his son yg selama nie sy tak penah ckp oke! Still keep in touch masa tu.


Tp..bila PakCik pindah, sgt susah nk menjenguknya. I've told Abah, plead him to go to PakCik's house. But, when Abah free, sy sibuk. Bila sy free, Abah sibuk.

No duit raya lebey lg dr PakCik :'(

Walaupun dh lama tak bertemu, sy tahu PakCik masih sayangkan sy :) Ye???

Sebab dia sentiasa dalam ingatan saya dan dia tetap papa kedua kesayangan saya.

2 comments:

fitriah said...

bestnye ade 2 ayah :)

Ara Amnan said...

#Fitriah:
Mmg bes.Tp dh lm giler x jumpa dowh..huhu..