Friday, April 27, 2012

Where to RIADAH in Alor Setar

Siapa anak jati Negeri Jelapang Padi angkat tangan macam saya~~~~~~~


Kalau sebut pasal Alor Setaq, mesti ramai yang taktahu nak ke mana masa weekend. Alih2 pegi lepak-ing di Tasik Darul Aman, Jitra. Alih2 pegi makan rojak di Taman Jubli Perak. Dah muak dengan semua tempat tu?Jadi, apakata weekend ni kita pegi bersukan sambil melonggarkan otot muka (sebab gelak banyak) di ALOR SETAR RECREATION CENTRE SDN BHD (ASRC).




Untuk yg perak (taktahu) mcm Ara dulu2, ASRC ini terletak di Jln Kanchut. Lebih tepatnya di belakang Maxis Centre.





ASRC ini menyediakan:

  • Fitness Aerobic Class
  • Meeting Room
  • Swimming lessons (Adults & Children)
  • Cafeteria Service
  • Pro Shop (Sport Goods)
  • Ball Room Dancing Class
  • Line Dance Exe
  • Yoga Class
  • Table Tennis
  • Squash Court
  • Badminton Courts



Frankly speaking, tak sempat lagi nak merasa amenity yg disediakan, kecuali gelanggang badminton tu! Ada lapan courts semuanya. Boleh booking siap2, cuma RM8 sejam. 






Kalau balik kampung, my father in law selalu ajak datang sini. Tak pernah menang kalau lawan dengan Bapak. Having pleasant time with my new family :)




BUkan masa di kampung saja, seronok jugak bila petang2 lepas balik dari ofis kami main badminton. Kawasan ville ni berbukit-bukau, jadi has to find d best place. Even parking lot pun jadi! Wee.


Mana lagi nak pergi weekend ni? 
Balik ke kampung. 
Itu yang lebih manis bila Allah masih beri peluang menatap 
wajah ibu dan abah kesayangan. 

No comments: