Tuesday, June 9, 2009

Shaye SerOnok!! ;)

Yuhuuu..!!!

Tak sangka dh almost 1 month ara tak menulis kt cni. Tersangatlah bz sjk pulang ke my sweet hometown inih. Mcm2 perlu dilakukan. Tapi waktu cuti sekolah nie lah yg paling best. Bayangkan I can become a queen. Hak hak! Tidur awal, bangun lmbt. Sheee pemalas :p Tinggal seminggu saja lg sebelum abes cuti sekolah. Boleh la berehat cukup2 dr keja mengemas umah. Sbb Dik Teh rela melakukannya. Dia ckp ara tak pandai ngemas. Heh!!!

Tapi………

W/pn ara cbuk sbg assistant house manager, dgn jadual2 yg agak padat yg sebelum ini jarang dilakukan *eyes blatting*, saya tetap ENJOY!!!! Sesekali berseronok lg apa salahnya. Berkali2 pn tak pa ;)

HIDUP KENA ENJOY ;)




# MISI MNDPTKN SCROLL DPLI SHEILA


Misi ini sgtlah meletihkn ara. Dah berbulan2 kaki ini tak diajar utk berjalan jauh. Sejak di rumah sewa, jarang ara dan kwn2 brjln kaki ke kls. WHAT FOR? Hihkhik. Keta Mun kn ada :p Ara slalu merap dia anta ara ke kelas ISB smpai dpn kelas. Ngee.


USM Penang bknlah spt UiTM Merbok. Besarnya berganda-ganda. Tapi disebabkan Sis Sheila masih krg cekap bw kereta merah dia ke Png, jd terpaksalah kami naek bas. Hohoho~


Mula2 naek bas dr Alor Setar ke Butterworth. Kemudian, naek ferry . Took bus no. 303 ke USM. Huh! Penat. Ada lg! Dh smpai di USM, ara ngn sis trpaksa berjln smpai ke puncak utk ke bhgian admin. No bus provided sbb tgh study break. Siapa yg pernah pergi ke sana, tahulah betapa penatnya saya. Ok kakak pn penat. Heee..

Cuma sempat jln2 sekejap di Perangin Mall. Then amek bus 303 semula, naek ferry, naek bus di Butterworth utk pulang ke Alor Setar and finally amek bus lg utk balik ke rumah.


Mama, saya letih!!


# SY RINDU KL

Kali ni ara pergi kL bkn utk enjoy2 for myself ok. Ara terpaksa jg bdk2 skolah!!
At first I tot I could berhuru hara sakan di sana. Alih2 Ustazah Ct mintak ara take part jgk utk jg her students.

No problem.

Students SMK Baling, anda mmg fun lah!

Salute for Ustazah Ct yg baru ja start mengajar sbb u dpt handle rombongan ini. Selain my sis Sheila n her future sis Ct hikhik, Cikgu Wan, Nik n At jg ikot. Gempaklah! Mmg huru hara bas tu. Bus driver pn gila2 :p

Itulah kali pertama budak2 tu menjejakkan kaki ke kL. Excitednya usah dikata. Mata suma org dah bling-bling.


1st place : Dataran Merdeka

I think it is not the best choice bawa bebudak tu ke situ mlm2. Sbb they were very shocked melihat suasana mlm di ctu. They were still young!!

Ara tak ada kt ctu. Sy sdg enjoy bersama rakan di KFC Wangsa Maju. Mkn ja okeh!


2nd place : JAKIM Putrajaya


Keesokannya bermula la keletihan + keseronokan yg berbaloi-baloi (mcm iklan celcom).

Tak sangka students inih sgt excited melampau-lampau. Hee. Jam baru 4.30 pg tp suma students dh bangun. Ara org paling last bangun. Pukul 6 pagi! Bas gerak pukul 6.30 pg. Haih! Kelam kabut..!!!


Rombongan sekolah mmg lah dipenuhi dgn destinasi berilmiah. Kalau ara dtg kL sndiri, kemungkinan besar ara takkan dtg ke Jakim inih ;P


Bebudak F1 & F2 rombongan ni sgt teruja bila dpt duduk di kerusi board of directors. Adik Ustazah Ct and kawannya yg dh F5 pn still tersengih2 seronok. Ara biasa ja okeh!


3rd place : Planetarium


Ara rasa schedule rombongan ni boleh diperbaiki lg (ceh! Ayat skema cikgu2). Kami di kL, kemudian dibawa ke Putrajaya, kemudian dtg smula ke kL dan esok kembali ke Nilai. Nevermind! Ara ttp seronok w/pn letih asek dok dlm bas lama2. Huhu!


Bad luck for us sbb planetarium ditutup. Cuma dpt masuk bahagian free entrance ja. 0k lah tu.


4th place : Muzium Kesenian Islam

Gila besar tempat ni, weh! Tak larat pusing.

Byk al-Quran dr mcm2 negara ada kt cni. Mcm2 lg yg ada. Sukarelawan kt ctu Chinese. Tp mmg cekap bercerita ttg artifak dan sejarah Islam. Ara smpat sembang dgn dia. Dia baru ja kerja kt ctu. Tak sampai setahun pn lg. Tp tabiklah kt u, Miss Siew.

No camera or video is allowed here.

Please silent your phone.
So, tada la gambar kt cni!



Tapi sempat kami snap gambar cikenit arab yg sgt tomel nih.


Sempat juga kami solat di Masjid Negara. Saya sesat di sana!!!



5th place : KLCC




Ara suka tgk muka bebudak rombongan ni teruja bila nmpk KLCC.

Tp ara terkilan tak dapat jalan2 kt Jalan TAR. My eyes dh berkilau tgk benda murah2.


6th place : Time Square

Bebudak tu tersangatlah teruja bila masuk cni. Tak larat nk kepong. Hoho..Ada yg nk g karaoke (termasuklah sy ;) ). Ara, kamu nk kedarah dt bebudak tu RM44 for a room. Haish! Cannot2. Mampos kena kejar ngn Ustazah Ct nt. Leader apa nih kamu, ara!! ;P



7th place : Universiti Malaya


UM mmg best. (UiTM still Di Hatiku). They had arrange activities for students dgn jayanya. Students pn nmpk best w/pn hati dh tak tahan nk balik.

En Ahmad Shah bawa kami ke Rimba Ilmu. Mula2 teachers suma kt blakang, tapi maseh berdekatan ngn students. A few minutes lps tu, teachers dh jauh ketinggalan di belakang. Lalala~

Kebetulan ada Pesta Makan kt situ. Makanan semuanya dr negara2 asing. Hoh! Sdp oh makaroni Iraq. Betul tak tipu.

Sempat lagi bergambar dgn Bro Nigeria :P

Students UM dr Arab sgt lah bsr dan tinggi. Scary? Hmm....donno. Manisannya okeh, cuma sedikit smelly laen mcm.

Sy lpr soto!!! Tak sempat nk makan.


8th place : Nilai 1

Mengikut jadual, kami akan ke Nilai 3. Tp dat uncle driver ckp kedai di Nilai 3 sdg di renovate. Jd, ara bg cadangan spy dtg ja ke Nilai 1.

Tahu tak apa jawapan uncle tu?

Nilai 1 is industrial place. No kdai kain.

Hahh??? Selepas didesak, dat uncle bawa jgk kami ke sini.

And here it is. Kdai kain berlambak-lambak. Pilihlah kain mana uncle nk, beli lah utk auntie. I had no money utk beli kain2 yg tantek2 ituh.

T_T

Sgt terkilan.

Terserempak dgn Mak b dkt Kedai Kain Jelita. No kain for me. Taka pa. Hari tu dah beli dah.

;)



HUuu..penat deh! Time to go home.

Tata~


Ada lagi!!! Selamat Pengantin Baru sekali lg Kak Yus ;)

Sorry ya tak dapat pergi kenduri hari tu. Sis Sheila tak sanggup nak drive. Hoho~

4 comments:

Monkey D Luffy said...

ko ke KLCC?

patutlah nampak cam ko je ar tu

:P

nana abd rahman said...

ara kamu jd cekgu ke/.
alamak tabole maen2 dgn kmu lg.
tatabahase kna betul ni.
hahahhaa further mane ni?
eh leave la ur phone no.
bole msg2 ke kalo kamu trn kl lg.
bole meet up..ngeeee

notalututcedera-winduu berblog ngn kamu la sekgu~

azaliahjsalleh said...

syoknye !!

ARA Lindungan Bulan said...

# Kapten Lutfi:
Gulp! Nmpk ara kt KLCC??? Oh my gosh, ms tu ara ngn sape???

*wink*wink*

# Nana tonyek:
Nana!!Jgn didoakan ara mnjd teacher. Haih! Tanak. Sbb ara maseh student ;)

Nt bl ara turun kL ara gtau kamu k. I'll leave my num kt ur fs.

#Azaliah:

Hikhik. Msti la besh!!

;)