Tuesday, August 11, 2009

mY VeRY2 BeSFrEN

My Best friend’s Girl – Dorothy Koomson

I donno whether dis is my 7th or 8th ke baru yg ke 3??? English novel yg berjaya diabeskn.

Akhirnya! ;)



I really hope dat I didn’t touch dis book - Pinjam novel kt Perpustakaan Sultan Badlishah dgn harapan akan jd winner Kempen Membaca. ADAKAH? Hoho tak mungkin lah! Sbb I noe who’s going to be d winner. Sir Francis Xavier A/L Rajoo – my BEL’s lecturer.






During his school time, dia sangatlah gila membaca novel English Enid Blyton. Samalah mcm Ara tp kerana kesusahan utk mengeja perkataan2 english pada umur 10 tahun ituh, jadi terpaksalah Ara baca Malay version sahaja. Alasannya.. :P


My kazen, Zatie jgk berkongsi minat yg sama. Best oh! Ara kononnya Molly, Zatie jadi Peggy. Abes tu siapa nk jadi Mike dan Jack? Sy sudah rindu zaman dulu, bleh berkhayal tak habes2!


And..Sir Francis became d winner of Reading Competition in his school sedangkan he had noe idea tentang dat competition. Hoh! Terkenang lagi zmn sekolah. I used to be d winner too nak jgk berbangga dgn hadiah tabung jagung sebesar lengan abah tuh!Masa Standard 1 saja lah!



I really hope dat I didn’t touch dis book – ia benar2 mengingatkan ara pada my ex-bestfren. Can it be like dat? Ex-bestfren? Kami belajar mengenal dunia bersama-sama tp akhirnya sy buang dia from being part of my life.


Kami harungi susah dan senang berdua, tapi akhirnya duka yg terpalit terlalu sukar utk dilupakan. Ceh! Napa air hidung menjejeh-jejeh ni?!



Novel ini mengajar Ara untuk memaafi. Bila Ara dah habiskan 437 pages novel ni, Ara terus text dia. And said dat I wanna meet her. It supposes to be today, but I’m so scared. I’m scared kalau2 kebencian tu dtg semula.




Tp dengan ikhlasnya, Ara maafkan kamu.
Sbb Ara rindukan kamu. Ara tak mampu menipu lagi.
Dan tolong maafkan Ara.



SELAMAT HARI LAHIR, xxxxx (ah, maseh tak mampu type nama dia!)




Sgt susah nk mencari sahabat kan..



Yg benar2 boleh dipanggil sahabat.

Sgt susah!







IMNA KARMILA, saya tahu anda sentiasa bersama saya no matter what happen. Tq for being my true friend.”





-IMNA SYAHIRA-




Dan seorang lagi yg slalu susah sng dgn ara - Rider Sepang + USJ yg perlukan sponsor.









TQ!

No comments: