Tuesday, August 18, 2009

Tw0 wEeks yG cRazy tP ku Maseh Relax aJa!!

If i'm the old ara, mmg 160% suRe lah yg ara akn tunggang terbalik handle this 2 crazy weeks.

I got accident last week, tp mulut nih mmg dh kunci rapat tanak bagi Mama tahu. Huh! Sgt tragis dan tanak lagi langgar taxi!

Carol, Zu n Ila
- ara btl2 mintak maaf. Sy dh cuba langgar taxi tu sj, tp kalian ttp kena tempiasnya.HUh!

Masa accident tu ara tersangatlah selamba tidur tepi jalan dgn moto Mom's Eye atas badan. Mula2 rasa cuak giler. Sakit? Mmg sakit tapi masa tu my mind cuma ingat Carol. Ara nampak dia sdg menahan sakit, tapi i couldn't move ckt pn. Mata ja yg bleh menjeling tgk dia.

Ramai yg berkerumun tgk ara, but NOBODY TLG ANGKAT MOTO ATAS BADANKU. Hoh! Apa tengok2 sj? Cari ara bawah moto tak jumpa ke? Tp ara tetap cool landing atas jalan. Org kata klu accident, mesti la dada berdegup kencang sbb terkejut. Tp ara lgsung tak rasa tu. Cuma rasa sgt MALAS nk berhadapan dgn situasi tu.

Thanx a lot kpd makcik&pakcik yg bantu ara dan kwn2.

Lebam2 seluruh badan masih terasa. Until now, dh 9days after the accident. My leg masih sakit. Tapi ara tak buat x-ray pun. Saya takut my ankle retak and i dont want to noe dat! Giler degil!!!

Lutut Carol kena jahit. Jahitannya pn dh dibuka 2 days ago. Zue dh ok. Ila langsung tak sakit apa2 pun. Cuma lps tu dia pulak cuti seminggu sbb dpt fever+flu. H1n1? Nope lah!

Taxi driver - Short and black. Looks arrogant. He came to my rent house the day after the accident and asked for insurance. I still remember the 1st word that came out from his mouth:

"Sapa yg belah aku? Aku nk insurans! Ha padan muka berlumba lagi!" Igt minah rempit ke?

Ya, dia Melayu dan dia juga Muslim. Dia langsung tak bantu kami. Tahniah krn anda kejam!

Sbb taxi anda adlh taxi Nissan Sentra yg baru almost 2 months kuar, sbb tu anda sgt takberperikemanusiaan??

Sy sempat "basuh" dia dan harapannya biar dia ............!!!! Biar dia hidup tenang la. Tak baik doakan yg buruk2 utknya.

Huh! Ara kena saman rM300!!!!!!

Dan terpaksa baiki moto supaya Mama takkan tahu klu tiba2 mama datang menjengukku.

Baiki moto + helmet baru + upah jiran buat = rm100


I kept calling my mom in dis two weeks bcoz i wanna sure dat she noe nothing bout the accident. Mama, maaf. Cek tanak mama risau.

Tapi pun bagaimana walau, weekend yg akn dtg ini dgn keberkatan 1 Ramadhan, sy akan bt confession pada Mama.

Gerun!


P/s: Tq f0r my amnan~

7 comments:

Azfa said...

how are you now? You Accident kat mana..please go for check up..anything let me know.

As for myself, I'm much better now. thanks for your concern, nanti kita jumpa di kampus

Monkey D Luffy said...

apa punya kejam pemandu teksi tu

LyAbUbLeX said...

ara are u ok..ara bwk elok2 taw..alya pn dulu jatuh moto skali..moto nie bhaya sikit...lg kalo area byk kete...
hope next time bwk elok2..hati2...biar lambat asl selamat...
take care taw....

azaliahjsalleh said...

pengalaman ngeri tuh

azaliahjsalleh said...

pengalaman ngeri tuh

azaliahjsalleh said...

pengalaman ngeri tuh

al-lavendari said...

Kadang2 kecelakaan kecil tu di berikan Allah untuk mengelakkan kita dari kecelakaan yang lebih besar ... atau mungkin untuk menghapus dosa2 kecil yang telah kita lakukan. Dan saya tidak bermaksud atau menyangka sdri telah melakukan dosa.