Monday, February 21, 2011

Akhirnya Dia Dtg. Sukanya ^^,

Hari ni adalah hari yang paling special.
Awal2 lagi sy dah siapkan pakaian utk hari ni. 
Hari yg penuh debaran. 
No lens for today.
Jenuh nak kelebet, rabun!!!





Seperti yang dijanjikan, dia dtg jugak hari ini. Seronok sgt tau. Sy dah agak, dia mesti sampai tengah ari tadi. Mata sy melilau, takut2 dia sampai awal. Mana tawu dia tgh skodeng2 sy. Huuui nebes! Tangan sy tak lepas dgn fon merah jambu ni. Dada berdegup kencang, entah apa la yang dia akan fikirkan tentang sy. Sy dh gelisah amat! Kawan2 cuba tenangkan sy. Kaki sy dah mcm org tengah menjahit. Huuuii! Ketaq!



Akhirnya dia datang. Sy senyum. Dia balas senyuman sy. Sukanya :) Lepas dia bersalaman dgn aunty sy, sy terus ke belakang. Tak mahu campur urusan yg perlu diselesaikan tu. BIAR CEPAT, JGN TGU LAMA2. Dia ramah dgn semua org. Good! Sy suka org yang ramah, pandai bawa diri di tempat org. Bestnya kalau dapat hidup dgn org yg mcm tu kan ^^,



Alhamdulillah. SEMUA BERJALAN LANCAR. Dia ajak sy kuar mkn bersamanya. Suka!!! >.<
Masa nak melintas jalan, DIA PEGANG TGN SY. Ouuch, tersipu lg. Kami berborak panjang masa makan di Kedai Nasi Ayam Berempah kt CP tu. Sy pandang mata bundarnya. Hidung mancung,tp pipi tak tersorong2. Lepas makan, kami berjalan2 di sekitar tu. Dan akhirnya dia bawa sy pulang.


Sy tanya aunty apa yg dah dibincangkan antara pihaknya dan pihak aunty.


Jawab aunty:
Ramah jugak lecturer Ara eh. Oh, dulu dia penah practical sini jugak kan. Segak, mcm anak mami. Hidung mancung lagi. Dia mesti bagi highest marks utk Ara lah. Don't worry. Eh, tadi gi kuar makan dgn dia ye. Caring betul dia, mcm KAKAK DAN ADIK dah Ara ngn dia.



Dlm hati: 
Cik Hafizah is like my sister. Mesti la kami rapat :)



**** Agagagga, saspen jerk! ****

7 comments:

Sang Sapury Pertiwi said...

wawawa...suspen jer la kak ara ni...ingat sape la tadi...
Beshh2.... ngeee

Ara Amnan said...

ehehehe :D
ada yg sudah kena :p

azalia hjsalleh said...

ahahahaaaaaa
dh mcm ayat dlm novel
sungguh mendebarkan

SITI SHURAZIRAH SUKHUR said...

lor..ingatkan cik abg datang..hehhe ;p

Ara Amnan said...

Lya: terpengaruh dgn Damia Hana. Ngehngeh.

Syura:sudah kena!! :p

sakuradezy said...

haaiiissshhhh ... kak ara neyh ... ingat kan fruitheart kesayangan yg datang ...

Ara Amnan said...

Fruitheart??comel aih sebut fruitheart.hehe :D