Saturday, May 25, 2013

Miracle Inside My Tummy

Assalamualaikum 
dan 
salam 1 Malaysia :D



Dah 8 bulan rupanya tinggalkan blog ini. So many good news berlaku dalam hidup selama 8 bulan ini. Yes, people always say hidup tak selalunya indah. Oh, it's normal. Pasti ada kegembiraan di sebalik kesedihan. Pasti ada penyelesaian di sebalik setiap kesukaran. Dan sekarang sy sedang menikmati hidup sy. Hubby too, I'm sure :') Because there's a miracle inside my tummy.



Allah, how we can thank you for this gift. Syukur.



4/12/2012: Jatuh air mata Ara & Amnan pagi tu bila kami baru dapat tahu yg Ara mengandung. I put a sticky note in our bathroom saying that " We Love You, Bapak - From Ibu". It was a non forgettable memory; his reaction..how he really happy knowing the news. He/She baru berusia 7 weeks 1 day and still very small, a tiny lil creature. Just 10mm. Due date: 5/8/2013.



18/12/2012: Bila kawan2 dapat tahu about my pregnancy, they kept asking "dah buat buku merah belum, Ara?". Okay I admit yg saya memang takda idea what's buku merah. Some people called it as buku pink. Laaaagi lah confuse. Kesihatan sy makin terjejas. Selalu letih, selalu sakit kepala, langsung takda selera makan dan berat sy turun 5 kg! Rasa malas tu of course la! :D Sindrom org mengandung kot. hehe.



16/3/2013: Perut ni selalu ja berangin. Dah makan ikut time, tapi still berangin. Kadang2 letak Tiger Balm dan sometimes Minyak Yuyi. Ouhhh memang tak berkesan. Dan malam tu pun sama. Sehinggalah kami nampak perut Ara bergerak-gerak. Ya Allah, only He knows betapa terujanya masa tu. Our AraAmnan Jr. baru berusia dalam 20 weeks.



As my tummy grows and time passes, I'm happily realizing that this is real. 
Sometimes I look at my belly and ask hubby whether this is real or not. 
It's a miracle.



5 1/2 months


Hanya Allah yang tahu betapa gembiranya saya bila dapat tahu tentang keajaiban ini. Dan hanya Dia juga Yang Maha Mengetahui betapa gementarnya saya menerima amanah ini untuk dijaga dengan baik. Tanggungjawab yg amat besar, untuk menjadi seorang isteri dan ibu yang solehah. Semoga kita semua mampu untuk menjadi Muslim dan Muslimah terbaik di sisi Allah S.W.T.



7 months :)

No comments: